Új acélhídat kapott a Tó-strand Besztercén

tostrandhid181016.JPGA tó körüli fejlesztések egyik legújabb eredménye, az az acélhíd, amit hétfőn emeltek a helyére a Beszterce-lakótelepi tónál.

Finisébe érkezett a tavaly augusztusban összedőlt, Tóstrand melletti gyermektábor közelében lévő gyalogos fahíd megújítása. A mostani szerkezet azonban már nem fából, hanem jóval tartósabb anyagból, acélból készült. Az új híd megépítésére, a tervezés költségeivel együtt,15 millió forintot szavazott meg az önkormányzat, aminek a költsége úgy sem nőtt, hogy az acélszerkezet miatt stabilabb betontalapzatú hídfőt kellett építeni.

A hídat hétfőn emelték rá a talpazatra, ám egyelőre még nem vehetik azt igénye a járókelők, ehhez még néhány kisebb munkálatot kell befejezniük. Az építtetők szerint azonban ez rövid időn belül befejeződik majd, és szabad lesz az átjárás az új hídon.

A Tóstrand környékén azonban nem ez az egyetlen újítás, a közelmúltban az új sétány mellé összesen 14 új pad is kikerült, ami lehetővé teszi, hogy még többen gyönyörködhessenek a tópartban a jövőben.

Kiemelt kép: Molnár Károly

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!