Édes hétvégét ígér a Palócföldi Tortafesztivál Szécsényben!

tortafesztival181105.jpgEgy aranyérmes cukrász és egy múzeum összefogása révén páratlanul érdekes fesztivált tartanak a hétvégén Szécsényben.

Az I. Palócföldi Tortafesztiválhoz hasonló rendezvény még nem volt Szécsényben és környékén, ám ezúttal - remélhetőleg - hagyományteremtő eseményben lehet részük az érdességekért rajongóknak, s ahol nem csak profi cukrászok, de lelkes amatőrök is részt vesznek és bemutathatják tudásukat az alkotásaik által. tortafesztival1811051.JPG

A fesztivál ötlete a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum kezdeményezéseként indult, akik egy ma már neves cukrászt, Bartus Dórát bízták meg a szervezéssel. Dóra 2010 óta lelkesedik a desszertek és torták varázslatos világáért,  s hogy mennyire komoly volt ez az elhivatottság, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2012-ben a világhírű Alan Dunn cukorvirág készítő tanfolyamán tökéletesítette tudását Londonban.

Azóta már egy cukrász vizsgával is gazdagabb lett, s amellett, hogy országszerte tart tanfolyamokat, számos hazai cukrász szakmai versenyen aranyéremmel jutalmazták a munkáit és jó néhány alkalommal már zsűriként is tevékenykedett különböző fesztiválokon, rendezvényeken.tortafesztival1811052.jpg

Most újabb szintet lépett azzal, hogy egy rábízták a I. Palócföldi Tortafesztivál megszervezését, amelyhez viszont sok segítséget kap a támogató és kezdemenyező Kubinyi Ferenc Múzeumtól. 

November 11.-én, vasárnap kerül megrendezésre az esemény. 10:00-tól várják a kedves érdeklődőket egész napos cukrászattal kapcsolatos programokkal (bonbon, tortadekoráció, grillázs és cukorvirág készítés témában tekinthetnek meg bemutatókat), valamint gyermekprogramokkal és kézműves foglalkozásokkal a kicsiknek. Ezenkívül édességek vásárlására is lehetőség lesz, így igazán tartalmas szórakozást ígér a rendezvény minden korosztály számára.tortafesztival1811053.jpg

Akik pedig behatóbban érdeklődnek a cukrászat, a torták iránt, azoknak mindeképpen érdemes majd a tortaversenyre készült pályaműveket megnézni, hiszen az ország sok tájáról érkező hazai cukrászok mellett Romániából és Szlovákiából is érkeztek már nevezések, s így mindenek lesz módja arra, hogy a kiállított művekből ötleteket merítsen!

A részletes programokat és sok érdekes információt a I. Palócföldi Tortafesztivál Facebook oldalán lehet megtalálni, ám az biztos, hogy aki ellátogat ide a hétvégén, az garantáltan édes élményekkel távozik majd Szécsényből!

Fotók: Minden ami torta és cukorvirág - Bartus Dóra oldala

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!