Európai díjat nyert az alsópetényi Prónay-kastély

pronaydij02.JPGA Nógrád megyei kastély a kontinens legjobbjai közé került a tegnap megtartott díjátadón, ami nem is véletlen, hiszen mind a kastély, mind a település eszményi környezetben található.

Tegnap tartották meg a szlovákiai Chatea Béla kastélyszállodában a Heritage Hotels of Europe Awards 2018 gálát, ahol Európa legjobb kastélyhoteljeit díjazták hét kategóriában. Az idén megalapított díjátadón a Host of The Year kategóriában az alsópetényi Prónay-kastély lett a legjobb, ami fantasztikus eredmény, tudva, hogy Európában mennyi gyönyörű kastélyszálló található.pronaydij01.jpg

Fotó: Prónay-kastély (Instafram)

A Prónay-kastély a megye híres családjáról kapta a nevét annak ellenére, hogy az építtetője és eredetei tulajdonosa a Gyurcsányi család tagja Ignác volt, aki barokk stílusban 1750-ben építettet meg a kastélyt. Később a Gyurcsányi família kihalása után került a Prónayak birtokába a három épületből álló kastély a XIX. század második felében.

A védett természeti értének számító ősfás parkja gyönyörűen harmonizál a nógrádi tájjal, és igazi ékessége az amúgy is szép környezetben fekvő Alsópeténynek, A 2011 óta rendezvényhelyszínként üzemelő kastélyterület a főépületnek számító nagykastélyból, a szállásokat tartalmazó kiskastélyból, valamint az eredeti majorsági épületből létesített vendégházból áll, s ezt teszi teljessé az ősfás park.

Kiemelt kép: pronaykastely.hu

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!