Fülöp-szigeteki vendégszeretet a Cserhát lankái között

malomudvar02.jpgBér település - zsákfalu jellegénél fogva - eleve magában hordozza a Nógrád megyére oly jellemző meghitt hangulatot és a természet szépségeinek háborítatlan élvezetét.

Nem csoda hát, hogy a Fülöp-szigetekről származó Anna és férje Ferenc azonnal beleszeretett Bérbe, és úgy döntöttek, itt folytatják majd közös életüket.41991680_2229146623793378_7221262105427574784_o.jpg

Az sem volt kérdés ebben az eldugott kis faluban mivel is foglalkozzanak. Egy düledező, és romos malomban láttak meg a lehetőséget arra, hogy másokkal is megosszák mindazt, ami számukra is oly kedves.

2015-ben nyitották meg a Malom Udvart, amelyben a felújított malom mellett, tradícionális és megújult, 100 éves, palóc parasztházakban látják vendégül azokat, akik a tömegturizmustól menekülve a csendet, a békét, a megbecsülést és a családias légkört részesítik előnyben.47685959_2385350854839620_6217878313956802560_n_1.jpg

E helynek pedig az a különlegessége is meg van, hogy a magyar vendégszeretet és ízvilág ötvöződik a filippínóval, s e kettő egészen egyedivé és felejthetetlenné teszi az itt töltött időt.

Azokat pedig, akik ebben a csendes völgykatlanban szeretnék kipihenni az egész éves munka fáradalmait Anna és Ferenc már advent első vasárnapjától kezdve ünnepi hangulattal várja a Malom Udvarba érkező vendégeket. A több, mint ötszáz éves Szent Anna vízimalom és templom, a skanzen öreg házai és a vendéglő is karácsonyi díszben pompázik. Az ötméteres fenyőfa igazi ékessége az udvarnak, mint ahogyan a jászol is, mint minden évben igazi látványosság. Nappal és este egyaránt érdemes ide látogatni.43049790_2258695060838534_6102977575032717312_n.jpg

A Malom Udvar étterem eddig ismert különleges étel kínálata a karácsony ízeivel tovább színesedik. Először jelenik meg az étlapon a szegedi ponty halászlé, amelynek autentikusságáról a szegedi séf Hájas Pál mesterszakács gondoskodik.

Ugyancsak újdonság a mézes, gyömbéres egészben sült karácsonyi kacsa, amelynek alapanyaga a tulajdonos Anna farmjáról kerül a konyhába (előzetes rendelés alapján). Azok, akik a nógrádi táj vadvilágának ízeit kóstolnák szívesen, azoknak a szarvas sültet ajánljuk vargányás szalvéta gombóccal, vadas mártással. Az őszi-téli menü több más eleme is felkerült az advent első vasárnapján debütáló új étlapra.45887887_2333739856667387_4767495371658100736_n_2.jpg

A szilveszteri gála vacsora és mulatság igazi csemegét ígér a vendégeknek. Néhány elem ízelítőül: őzgerinc, szarvasgomba, mangalica szűz, malachús, marhanyelv, Évről-évre növekvő érdeklődés kíséri a Malom Udvar év végi rendezvényét, amelynek oka, hogy az étterem konyháját ma már az ország legjobb vidéki vendéglátó helyei között emlegetik.

Azok, akik több napos vidéki pihenésre vágynak, ajánljuk a Malom Udvar vendégházait, wellness részlegét, a filippin masszázst és lovaglást.double_szilveszter.jpg

Decemberben minden hét végén (péntek, szombat, vasárnap) nyitva.
December 24-én zárva
December 25-én, kedden nyitva
December 26-án zárva
December 28-29-30-31 nyitva
Decemberben egész hónapban fogadunk szálló vendégeket

Web: http://www.malomudvar.com/hu

Fotók: Malom Udvar Fogadó

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!