Nem újévi tréfa a mákos kukorica

makoskukorica.jpgHanem egy olyan palóc ételkülönlegesség, ami elsőre nagyon furcsa párosításnak tűnik egászen addig amíg meg nem kóstoljuk!

A mákos kukorica egyike volt azoknak a palóc ételeknek, amik valamikor a hosszú téli estéken születtek meg egy-egy tollfosztásos összejövetel alkalmából. Akkoriban még minden sokkal egyszerűbb - vagy inkább nautrálisabb - volt, a morzsolt, és egy éjszakára beáztatoott kukoricaszemeket békebelli kuktákban főzték.

Az pedig külön érdekessége a dolognak, hogy mindezt mákkal elegyítettek, mert ez a párosítás aligha jutna bárkinek is eszébe, kivéve a "nagyon gourmanokat".

Hozzávalók
10-15 dkg darált mák
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
3 evőkanál méz
20 dkg csemegekukorica

Elkészítése roppan egyszerű. A kukoricát főzzük meg, keverjük össze darált mákkal és cukorral, higítsuk vízzel és kuriózumként meglocsolhatjuk egy kis meleg mézzel is a végén!

Fotó: Petrovics György/videkize,.hu

Ha tetszik a cikk, kövess minket a Facebookon is!